Σουβλάκια κοτόπουλου με αφράτη κινόα

Μια γευστική πρόταση για το αγαπημένο μας σουβλάκι κοτόπουλο. Το αρωματίζουμε με πολλά μυρωδικά και είναι τέλεια ιδέα για να το απολαύσετε σαν κυρίως γεύμα ή να το τυλίξετε σε πίτες με λαχανικά. Η κινόα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και είναι καλή πηγή διαιτητικών ινών, φωσφόρου, μαγνησίου και σιδήρου, ενώ περιέχει και διάφορες βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Υλικά για 6-7 σουβλάκια

Για τη μαρινάδα

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας νερό
  • 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα μυρωδικά (μαϊντανό, βασιλικό, δυόσμο, δεντρολίβανο, θυμάρι)
  • αλατοπίπερο
  • κουρκουμά
  • πάπρικα

Για τα σουβλάκια

  • 6 καλαμάκια για σουβλάκια
  • 10 ντοματίνια
  • 1/2 κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά σε χοντρά κομμάτια

Για την αφράτη κινόα

  • 1 φλ. τσαγιού κινόα
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό
  • 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα φιλέτα κοτόπουλου και τα κόβουμε σε μπουκιές. Σε γυάλινο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε να πάει η μαρινάδα παντού και σκεπάζουμε. Διατηρούμε στο ψυγείο από 20 λεπτά έως 6 ώρες.

Για τα σουβλάκια περνάμε από τα καλαμάκια τα κομμάτια κοτόπουλου και ενδιάμεσα την πιπεριά, το κρεμμύδι και τα ντοματίνια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ στην πιο ψηλή σκάλα για περίπου 15-20 λεπτά, γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές.

Διαφορετικά χρησιμοποιούμε αντικολλητικό τηγάνι (γκριλιέρα) και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές.

Στο μεταξύ πλένουμε πολύ καλά την κινόα και τη βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά με το ζωμό. Αν χρησιμοποιήσουμε νερό δεν ξεχνάμε να αλατίσουμε. Όταν έχει απορροφήσει το υγρό με πιρούνι την αφρατεύουμε και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το κύμινο, το μαϊντανό και στο τέλος το ελαιόλαδο. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε επιπλέον κάποιο από τα υλικά ανάλογα τη γεύσή μας.

Σερβίρουμε την κινόα με το κοτόπουλο και φέτες λεμονιού.

Tip: Μπορούμε να δώσουμε μια εορταστική νότα στην κινόα ψιλοκόβοντας μέσα χουρμάδες και αποξηραμένα σύκα (διαβάστε για τη θρεπτική αξία των αποξηραμένων σύκων στη διατροφή μας).

Διαβάστε περισσοτερα: Μεθυσμένο κουνέλι

3 συνταγές για να απολαύσετε την κολοκύθα

Κέικ με χουρμάδες

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X