Κέικ με χουρμάδες


Μια καινούργια ιδέα για το κέικ που απολαμβάνουμε στο πρωινό ή στον καφέ μας, έφτασε! Οι χουρμάδες είναι καλή πηγή σιδήρου, καλίου και ασβεστίου και φυτικών ινών. 

  • 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 5 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 1/2 φλ.τσαγιου γάλα
  • 1/2 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
  • 10-12 χουρμάδες αποξηραμένους
  • 1/2 κ.γ. βούτυρο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα δύο είδη από το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι. Κόβουμε τους χουρμάδες σε λεπτά κομμάτια και τους ανακατεύουμε με μία κουταλιά από το αλεύρι.

Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το ξύσμα για 1 λεπτό, στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υγρά και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλο 1 λεπτό. Προσθέτουμε το μείγμα των υγρών στα στερεά και ανακατεύουμε με μαρίζ. Ενσωματώνουμε και τους χουρμάδες και μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει και προσεκτικά το ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε.

Tips:

  • Χρησιμοποιώντας το λίγο βούτυρο, το κέικ μας αποκτά γεύση και άρωμα βουτύρου.
  • Αντικαταστήστε αν θέλετε τους χουρμάδες με αποξηραμένα βερίκοκα, σταφίδες.

Διαβάστε επίσης:

Στο καλάθι του μήνα #Βερίκοκα

Κέικ με εσπεριδοειδή και παπαρουνόσπορο

Ψωμί με μπανάνα και σοκολάτα (κέικ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X