Υλικά για 2 άτομα
- 2 σνίτσελ κοτόπουλο/χοιρινό/γαλοπούλα
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι
- 1 αβγό
- 1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
- 1 πρέζα κουρκουμά
- 1 παξιμάδι (ντάκο) τριμμένο
- αλάτι – πιπέρι
- 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα Simply Greek πορτοκάλι-γλυκάνισο
Για τις πατάτες
- 4 μέτριες πατάτες
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό
- αλάτι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τρία βαθιά πιάτα με τα υλικά στα οποία θα πανάρουμε το κρέας, ένα με αλεύρι, ένα με το παξιμάδι και ένα με το αβγό. Ρίχνουμε στο αβγό αλάτι και πιπέρι και το χτυπάμε. Στο τριμμένο παξιμάδι ανακατεύουμε τον κουρκουμά και το σκόρδο σε σκόνη.
Πατήστε εδώ για να κερδίστε τη μαρμελάδα από τη Simply Greek
Χτυπάμε τα σνίτσελ ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες να γίνουν πλακέ, αυτό το στάδιο το παραλείπουμε, εάν είναι έτοιμα τα κομμάτια κρέατος από τον κρεοπώλη.
Αλατοπιπερώνουμε και βουτάμε κάθε κομμάτι με τη σειρά στο αλεύρι, τινάζουμε, μετά στο αβγό, τινάζουμε, τέλος στο παξιμάδι. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να τα αφήσουμε σκεπασμένα στο ψυγείο μέχρι να τα ψήσουμε.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνουμε τα σνίτσελ. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Αν θέλουμε να τα ψήσουμε στο φούρνο, βάζουμε σε ένα ταψί μια σχάρα και ακουμπάμε πάνω τα σνίτσελ, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190-200 βαθμούς για 20΄.
Για τις πατάτες
Βράζουμε τις πατάτες μέσα σε άφθονο, αλατισμένο νερό. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις καθαρίζουμε από το φλούδι. Στη συνέχεια τις κόβουμε στη μέση και ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο, σοτάρουμε τις πατάτες για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρουμε τα σνίτσελ με τις πατάτες και μια κουταλιά από τη μαρμελάδα.
Tip:
- Χρησιμοποιήστε μαρμελάδα που δεν είναι πολύ γλυκιά, όπως κράνμπερι, ντομάτα.
Διαβάστε επίσης: Κρητικός ντάκος