4 αγκινάρες κομμένες στα τέσσερα
2 φιλέτα καπνιστού σολομού
5 κουταλιές της σούπας λάδι
φρέσκια ρίγανη
δεντρολίβανο
Χοντρό αλάτι για το σερβίρισμα
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βράζουμε για 5 λεπτά, αφού τις σουρώσουμε τις αφήνουμε να κρυώσουν. Ανακατεύουμε το λάδι με τα φρέσκα μυρωδικά και βάζουμε το σολομο να μαριναριστεί (για μισή ώρα τουλάχιστον).Φτιάχνουμε τη σαλάτα ως εξής: Κόβουμε τις αγκινάρες σε τέσσερα κομμάτια, ανακατεύουμε με το λάδι και τα μυρωδικά τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο και από πάνω βάζουμε τα φιλετάκια απo το σολομό. Βάζουμε χοντρό αλάτι πάνω από τις μπουκιές που δημιουργήσαμε με τις αγκινάρες και το φιλέτο.
Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί ή παξιμάδια.
Μια υπέροχη σαλάτα για μια άλλη διάσταση της αγκινάρας. Στο ταξίδι μου στη Σεβίλλη της Ανδαλουσίας δοκίμασα αυτή τη ξεχωριστή σαλάτα. Ιδανική με τη συνοδεία ενός λευκού κρασιού.
2 Comments