Ψητά μανιτάρια με βαλσαμικό ξίδι


Έτοιμο το πακέτο για το φούρνο

Μανιτάρια στο φούρνο. Μοναδική γεύση που θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας θα έχουμε γεύση σοταρισμένων μανιταριών. Μια εύκολη και ελαφριά συνταγή.

Υλικά για 2 άτομα

500γρ. φρέσκα μανιτάρια (ασπρομανίταρα ή πορτομπέλο)
2 σκελίδες σκόρδο
1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κουρκουμά(κιτρινόριζα) σε σκόνη
3 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό(μπαλσάμικο)
μισό μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Καθαρίζουμε προσεκτικά τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Αν είναι μικρά τα κόβουμε στα 2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º C. Τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα. Την τυλίγουμε πακέτο και ψήνουμε για 20΄. Σερβίρουμε με ξίδι και μαϊντανό.

Tips:

  • Δοκιμάστε τη συνταγή με μανιτάρια Πορτομπέλο, Πλευρώτους, Πορτσίνι (βασιλομανίταρο).
  • Καθαρίστε τα από χώματα με μυτερό μαχαίρι. Πλύνετέ τα με κρύο νερό, όχι όμως να τα μουλιάσετε, γιατί έτσι θα χάσουν τη γεύση τους.
  • Συνοδεύουν κρέας, τρώγονται ως κυρίως γεύμα με σαλάτα, ενώ δίνουν ένα υπέροχο άρωμα στην ομελέτα. Αγαπημένο τους λαχανικό, η ρόκα.
  • Για διαφορετική γεύση ανακατεύουμε το ξίδι με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Το άρωμα θα σας εντυπωσιάσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X