Ένας εύκολος και σίγουρος τρόπος για να δοκιμάσουμε το ισπανικό Chorizo (τσορίθο). Το χοιρινό αυτό λουκάνικο έχει ξεχωριστή μυρωδιά καπνού και βαθύ κόκκινο χρώμα από τις καπνιστές κόκκινες πιπεριές. Η γεύση του είναι πικάντικη και αρκετά καυτερή.
Για τη ζύμη
100γρ αλεύρι ολικής
300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
250ml ή 1,5 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
1 κουτ. γλ. ζάχαρη
1 κουτ. γλ. ξερή μαγιά
1 πρέζα αλάτι
Για τη σάλτσα
4 ώριμες ντομάτες ή 250γρ συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο
4-5 φυλλαράκια βασιλικού ή 1 κουτ. γλ. ξερό
1 κουτ. γλ. ρίγανη
Αλάτι-πιπέρι
Υλικά για την πίτσα
2 πιπεριές πράσινες
1 πιπεριά Φλωρίνης
200γρ κίτρινο τυρί
250γρ φρέσκια μοτσαρέλα
100γρ Chorizo (τσορίθο) ισπανικό πικάντικο-καπνιστό λουκάνικο
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση ή μια μεγάλη ντομάτα σε φέτες
Τρίβουμε τις ντομάτες και βάζουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και σκόρδο. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά. Όταν αρχίσει να δένει ρίχνουμε τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Θέλουμε να είναι αρκετά πηχτή. Αφήνουμε να κρυώσει.
Ζυμώνουμε τα υλικά για τη ζύμη της πίτσας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Η ζύμη μας θέλουμε να είναι απαλή, ελαστική και εύπλαστη.
Αφού έχουμε ετοιμάσει όλα τα υλικά για την πίτσα. Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη γιατί θέλουμε να γίνει λεπτή πάχους περίπου 1εκ., τη βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου ή σ’ ένα ταψί 36εκ. (αν μας αρέσει να είναι αφράτη την ανοίγουμε με τα δάχτυλα μας και τη βάζουμε σε μικρότερο ταψί). Απλώνουμε ομοιόμορφα τη σάλτσα ντομάτας και τα υλικά ως εξής: κίτρινο τυρί, πιπεριές, τσορίθο, μοτσαρέλα και στο τέλος τα ντοματίνια. Ο φούρνος μας πρέπει να είναι προθερμασμένος στους 250 βαθμούς. Βάζουμε την πίτσα στη μεσαία σχάρα και κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς. Ψήνουμε για 20 λεπτά (αν η ζύμη μας είναι αφράτη την αφήνουμε λίγο περισσότερο στο φούρνο).
Την απολαμβάνουμε ζεστή!
Διαβάστε επίσης: Traveling #Madrid
1 Comment