Πρωινό το Σαββατοκύριακο σημαίνει αφράτα Pancakes, βαζάκια με μέλι και μαρμελάδες στο τραπέζι. Δοκιμάστε τη συνταγή και απολαύστε τη με την οικογένεια και τους φίλους σας.
Υλικά για 8-10 pancakes
• ¾ φλ. τσαγιού γάλα
• 2 κ.σ. λευκό ξίδι
• 1/5 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1/5 φλ. τσαγιού αλεύρι ολικής
• 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
• 1 κτγ μπέικιν πάουντερ
• ½ κτγ σόδα
• 1 αβγό (χτυπημένο)
• 2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη (λιωμένο)
• 1 πρέζα αλάτι
Ανακατεύουμε το γάλα με το ξύδι και το αφήνουμε για 5’. Ωστόσο κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν,τη σόδα και τα βάζουμε σε μπολ μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το αβγό, τη λιπαρή ουσία και στο τέλος το γάλα. Ανακατεύουμε με το σύρμα πολύ καλά το χυλό μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Λαδώνουμε το σκεύος ελαφρά, βάζουμε μια μεγάλη κουταλιά της σούπα στο τηγάνι και το αφήνουμε για λίγο να ψηθεί από τη µια πλευρά. Μόλις κάνει φουσκάλες στην επιφάνεια, με μια σπάτουλα γυρνάμε το pancake να ψηθεί κι από την άλλη.
Tips:
- Αφήνουμε το γάλα να ξινίσει με το ξύδι για να γίνουν αφράτα τα pancakes διαφορετικά μπορούμε να βάλουμε ξινόγαλο.
- Τα συνοδεύουμε με μαρμελάδες, μέλι, πραλίνα, ταχίνι, φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, όμως μπορείτε να δοκιμάσετε και αλμυρές γεύσεις όπως αλλαντικά και τυριά.
- Αν προτιμάμε χρησιμοποιούμε αντικαθιστούμε το αλεύρι ολικής με για όλες τις χρήσεις.
Διαβάστε επίσης:
Κρέπες με αλεύρι ολικής αλέσεως
Τα δικά μου Pancakes είχαν γεύση από ρόδι. Βάλτε φαντασία και καλή απόλαυση!