Ντάκος με χωριάτικη σαλάτα και αβγό


Υλικά για 2 άτομα

  • 2 παξιμάδια κριθαρένια (ντάκους)
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 1 αγγούρι
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1/2 πιπεριά
  • 100γρ. φέτα
  • 2 αβγά
  • 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι
  • ρίγανη (φρέσκια και αποξηραμένη)
  • αλάτι-πιπέρι

Φτιάχνουμε τη χωριάτικη σαλάτα σε μπολ κόβοντας σε κομμάτια τα λαχανικά και ανακατεύουμε με τη φέτα, το ελαιόλαδο, το ξύδι,το αλάτι και τα μυρωδικά. Βρέχουμε ελαφρά τα παξιμάδια με λίγο νερό και ελαιόλαδο, μοιράζουμε τη σαλάτα πανω τους. Τηγανίζουμε τα αβγά προσέχοντας να μη σφίξουν και τα βάζουμε πάνω απο κάθε ντάκο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και φρέσκια ρίγανη.

Tips: 

  • Αν θέλουμε μαγειρεύουμε τα αβγά ποσέ.

Διαβάστε επίσης:

Στο καλάθι του μήνα #Ντομάτα

Κρητικός ντάκος

2 Comments

  • Μανώλης , 26 Μάιος, 2015 @ 8:43 μμ

    Ωραία πρόταση για κρητικό brunch!!

    • jmorou , 26 Μάιος, 2015 @ 10:45 μμ

      και για να συνεχίσω την κρητική πρόταση αντί για φέτα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μυζήθρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X