Οι περισσότεροι έχετε δοκιμάσει σχεδόν σε όλα τα καταστήματα με καφέ τα γευστικά κεκάκια (muffins) με μύρτιλλα (blueberries). Το μοβ χρώμα δίνει μια παιχνιδιάρικη νότα στο γλυκό αυτό πειρασμό που συνοδεύει τον καφέ ή το τσάι μας. Βρήκα στην αγορά τα αγαπημένα μοβ φρουτάκια και χωρίς δεύτερη σκέψη κράτησα μερικά για να φτιάξω τα αγαπημένα μου muffins. Δοκιμάστε τη συνταγή, η οποία δεν περιέχει βούτυρο και ζάχαρη. Περιμένω εντυπώσεις.
• 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 200γρ. αλεύρι ολικής
• 20γρ. baking powder
• 150γρ. μύρτιλλα φρέσκα ή κατεψυγμένα
• 1 πρέζα αλάτι
• 3 αυγά
• 110γρ. σιρόπι αγαύης ή 200γρ. ζάχαρη
• 350γρ. αριάνι ή ξινόγαλο
• 80γρ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά το αλεύρι, το baking powder, τα blueberries και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το σιρόπι ή τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το γάλα, τα αυγά, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Προσθέτουμε το μείγμα, στο μπολ με τα στερεά υλικά, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμες για muffins και γεμίζουμε μέχρι τα 3/4. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε χάρτινες θήκες ή λαδόκολλα, διαφορετικά με πινέλο λαδώνουμε τις φόρμες.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στον αέρα για 15 – 20 λεπτά περίπου. Για να βεβαιωθούμε ότι είναι έτοιμα ελέγχουμε με ένα μαχαίρι μέχρι να βγαίνει στεγνό. Βγάζουμε από τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσουν.
Tip:
- Το σιρόπι αγαύης καλύτερα να το προμηθευόμαστε από καταστήματα με βιολογικά προϊόντα. Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι μία πιο υγιεινή εναλλακτική λύση σε σχέση με τη ζάχαρη. Προέρχεται από την αγαύη, το κακτοειδές φυτό από το οποίο παίρνουμε την τεκίλα.
- Στη συνταγή μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα μύρτιλλα με κρανμπερι. Επίσης στην αγορά υπάρχουν και αποξηραμένα.
Διαβάστε επίσης:
1 Comment