Μπεσαμέλ με φυτικό γάλα


Υλικά για ορθογώνιο πυρέξ

  • 100 γραμμ. ελαιόλαδο
  • 100 γραμμ. αλεύρι
  • 1 λίτρο χλιαρό γάλα σόγιας, βρώμης, ρυζιού ή από κάσιους
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαβάστε επίσης: Σουφλέ πατάτας με γάλα σόγιας

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το αλεύρι και με σύρμα ανακατεύουμε για λίγα λεπτά να ψηθεί. Ρίχνουμε μέσα λίγο γάλα και με σύρμα ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το αλεύρι. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε την κρέμα να δέσει και να πήξει. Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο.

Tips:

Εάν αντικαταστήσετε το φυτικό γάλα με αγελαδινό έχετε τη βασική συνταγή για μπεσαμελ.
Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε γάλα χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

Διαβάστε επίσης: Αρωματικός χαλβάς σιμιγδαλένιος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X