Υλικά για 4 μερίδες
- 4 μήλα
- 250ml χυμός μήλου
- 2 κουτ. σούπας σταφίδες
- κανέλα, γαρύφαλλο, τζίντζερ, αστεροειδή γλυκάνισο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Σ’ ένα μπολ μουλιάζουμε τις σταφίδες με το χυμό και τα μυρωδικά. Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους με το ειδικό εργαλείο ή με ένα μαχαίρι. Τα τοποθετούμε σε ταψί. Γεμίζουμε τα μήλα με τις σταφίδες και τα περιχύνουμε με το χυμό. Για περισσότερο άρωμα προσθέτουμε στο ταψί γαρύφαλλο, τζίντζερ και αστεροειδή γλυκάνισο.
Ψήνουμε για 20 – 30 λεπτά, βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με τη σάλτσα – σιρόπι από το ταψί. Εάν θέλουμε προσθέτουμε παγωτό, γιαούρτι ή σαντιγί.
Tip: Μια ιδανική, αρωματική ποικιλία για αυτή τη συνταγή είναι η Fuji.