Μαρμελάδα βερίκοκο

Έφτασε η εποχή που προμηθευόμαστε τα καλοκαιρινά φρούτα από τις αγορές, για να φτιάξουμε αρωματικές μαρμελάδες για όλο το χρόνο. Η οικογένειά σας θα τις λατρέψει, ενώ αποτελούν ένα έξυπνο δώρο για τους φίλούς σας!

Υλικά για 2 βάζα μαρμελάδα

  • 600γρ. βερίκοκα κομμένα στη μέση
  • 300γρ. ζάχαρη
  • 1κ.γ. υγρή βανίλια ή 1 βανιλίνη
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Πλένουμε τα φρούτα πολύ καλά, αφαιρούμε τα κουκούτσια και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Τα τοποθετούμε μαζί με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα, μπορούν να μείνουν έως 12 ώρες. Βάζουμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και βράζουμε για περίπου 20′ λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει. Αν χρειαστεί ξαφρίζουμε. Όταν αρχίσει να δένει προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη βανίλια. Προαιρετικά σε αυτό το σημείο την πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ, εάν θέλουμε λείο αποτέλεσμα. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα και τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Tips:

  • Τα φρούτα πρέπει να είναι ώριμα και χωρίς χτυπήματα.
  • Μπορούμε να φτιάξουμε μαρμελάδα βερίκοκο-ροδάκινο, βάζοντας από μισή ποσότητα από κάθε φρούτο.
  • Εναλλακτικά αντικαταστήστε τη βανίλια με φύλλα από αρμπαρόριζας.

Διαβάστε επίσης:

Στο καλάθι του μήνα #Βερίκοκα

Pancakes με αλεύρι ολικής αλέσεως

Μαρμελάδα φράουλα με δυόσμο και λεμόνι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X