• 1 κιλό φράουλες
• 500γρ. ζάχαρη
• ξύσμα από 1 λεμόνι (βιολογικό)
• ½ λεμόνι (το χυμό)
• ½ ματσάκι δυόσμο
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε στα τέσσερα τις φράουλες, στη συνέχεια τις ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και το δυόσμο σε βαθιά κατσαρόλα. Αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα και μετά τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ξαφρίζοντας ανά διαστήματα, για 25′-30′. Λίγο πριν την κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν μένει ελαφρώς συμπυκνωμένη μάζα πάνω στην κουτάλα. Αδειάζουμε τη μαρμελάδα σε 2 αποστειρωμένα βάζα, τα οποία στη συνέχεια τα κλείνουμε καλά και τα αναποδογυρίζουμε. Τα αφήνουμε σε αυτήν τη θέση μέχρι να κρυώσουν. Διατηρούμε τα βάζα στο ψυγείο.
Tips:
- Το δυόσμο μπορούμε να τον ψιλοκόψουμε, εάν τον αφήσουμε ολόκληρο μπορούμε να τον αφαιρέσουμε πριν βάλουμε τη μαρμελάδα στα βάζα.
- Για να αποστειρώσουμε τα βάζα, τα τοποθετούμε πάνω σε πετσέτα στο φούρνο, στους 100 βαθμούς, για 15′-20′.