Μαρμελάδα φράουλα με δυόσμο και λεμόνι


•    1 κιλό φράουλες
•    500γρ. ζάχαρη
•    ξύσμα από 1 λεμόνι (βιολογικό)
•    ½ λεμόνι (το χυμό)
•    ½ ματσάκι δυόσμο

Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε στα τέσσερα τις φράουλες, στη συνέχεια τις ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και το δυόσμο σε βαθιά κατσαρόλα. Αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα και μετά  τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ξαφρίζοντας ανά διαστήματα, για 25′-30′. Λίγο πριν την κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν μένει ελαφρώς συμπυκνωμένη μάζα πάνω στην κουτάλα. Αδειάζουμε τη μαρμελάδα σε 2 αποστειρωμένα βάζα, τα οποία στη συνέχεια τα κλείνουμε καλά και τα αναποδογυρίζουμε. Τα αφήνουμε σε αυτήν τη θέση μέχρι να κρυώσουν. Διατηρούμε τα βάζα στο ψυγείο.

Tips:

  • Το δυόσμο μπορούμε να τον ψιλοκόψουμε, εάν τον αφήσουμε ολόκληρο μπορούμε να τον αφαιρέσουμε πριν βάλουμε τη μαρμελάδα στα βάζα.
  • Για να αποστειρώσουμε τα βάζα, τα τοποθετούμε πάνω σε πετσέτα στο φούρνο, στους 100 βαθμούς, για 15′-20′.

2 Comments

  • Aggeliki Vavou , 23 Απριλίου, 2023 @ 2:06 μμ

    Η πρώτη μου απόπειρα σε μαρμελάδα και βγήκε τέλεια… Τόσο νόστιμη! Ότι πρέπει για φρέσκο ψωμί, στο γιαούρτι αλλά εγώ το έβαλα για topping σε overnight oats!

    • Giasemi Morou , 24 Απριλίου, 2023 @ 10:56 πμ

      Ευχαριστώ καλή απόλαυση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X