Λεμονόπιτα με ελαιόλαδο


Υλικά

1φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
4 αυγά
1 φλ. τσαγιού γιαούρτι 2%
ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι (ακέρωτο-βιολογικό)
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1φλ. τσαγιού αμύγδαλο σκόνη

Υλικά για το γλάσο
Χυμό από ένα λεμόνι
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Χτυπάμε σε ένα μπολ ή στο μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη, αφού αφρατέψει ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα αμύγδαλα, τα ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα. Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ψήνουμε σε στρογγυλό ταψί για περίπου 1 ώρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να φουσκώσει. Αφού το βάλουμε σε πιατέλα το αφήνουμε να κρυώσει. Ετοιμάζουμε το γλάσο, ανακατεύοντας το χυμό λεμονιού με τη ζάχαρη. Την παχύρευστη- λευκή κρέμα που θα δημιουργηθεί τη ρίχνουμε πάνω από τη λεμονόπιτα. Αφήνουμε λίγη ώρα να δέσει το γλάσο και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X