Υλικά για 3-4 μερίδες
- 500γρ. λάχανο κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- 50γρ. ρύζι της επιλογής σας
- 1 κουτ. σούπας λιναρόσπορο
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο κομμένο σε φέτες
- 1 μεγάλο καρότο τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
- 1 μέτριο κομμάτι κολοκύθα τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
- 5-6 κουτ. σούπας χυμό ντομάτας
- 2 φλ. νερό ζεστό ή ζωμό
- ½ κουτ. γλυκού κουρκουμά
- 2-3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
Διαβάστε εδώ πόσο καλό κάνει το λάχανο στη διατροφή μας
Για το πικάντικο γιαούρτι
- 250γρ. γιαούρτι
- κάρυ σε σκόνη
- πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση
Για το λαχανόρυζο, σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το λάχανο και το πράσο για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε το καρότο, την κολοκύθα, το χυμό ντομάτας, το ρύζι με το λιναρόσπορο, το νερό ή το ζωμό,τον κουρκουμά, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
Δοκιμάζουμε να έχουν βράσει τα λαχανικά και το ρύζι, ελέγχουμε το αλατοπίπερο, τελειώνουμε το φαγητό μας προσθέτοντας το υπόλοιπο ελαιόλαδο, άνηθο και μαϊντανό.
Για το πικάντικο γιαούρτι ανακατεύουμε το γιαούρτι με το κάρυ και το πιπέρι καγιέν, δοκιμάζοντας πόσο καυτερό το θέλουμε.
Διαβάστε επίσης: Ανοιχτό σάντουιτς με λαχανοσαλάτα και χούμους