Δοκιμάστε να φτιάξετε λαγάνα με αλεύρι ολικής και ταχίνι. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει, αφού σε λίγο χρόνο θα έχετε μια εύκολη και αρωματική λαγάνα. Καλή Σαρακοστή!
Υλικά για 1 λαγάνα
- 300γρ . αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100γρ. αλεύρι ολικής
- 3 κ.σ. ταχίνι
- 7 γρ. ξερή μαγιά/ 1 φακελάκι
- 1 φλ.τσαγιού χλιαρό νερό (περίπου)
- αλάτι
- 2 κ.σ. σουσάμι
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά, η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει από τα τοιχώματα του σκεύους. Απλώνουμε αλεύρι στον πάγκο μας, βάζουμε τη ζύμη και ανοίγουμε με τη βοήθεια του πλάστη στο μέγεθος της λαγάνας. Μεταφέρουμε τη λαγάνα σε ταψί με λαδόκολλα. Την αφήνουμε να φουσκώσει για 45 λεπτά και μετά την αλείφουμε με ελαιόλαδο, πιέζουμε κάνοντας δαχτυλιές και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με σουσάμι.