Κρέπες με αλεύρι ολικής αλέσεως


Πολλές φορές ευχηθήκαμε να έχουμε ένα εύκολο και υγιεινό σνακ. Μέσα από αναζητήσεις και δοκιμές ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για κρέπες. Όσοι αγαπούν την αλμυρή ή γλυκιά λιχουδιά την έχουν συνδυάσει με πολλά λιπαρά. Εμείς θα μιλήσουμε για μια συνταγή με αλεύρι ολικής αλέσεως, η οποία είναι ιδανική για γλυκούς ή αλμυρούς συνδυασμούς.

Υλικά για 8-10 κρέπες

  • 100γρ. αλεύρι ολικής
  • 200γρ. γάλα ελαφρύ
  • 1 αυγό
  • 40γρ. λάδι
  • λίγο αλάτι

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το γάλα, το λάδι και το αυγό. Προσθέτουµε σταδιακά το αλεύρι µέχρι ο χυλός να γίνει λείος και όχι πολύ αραιός. Αφήνουμε το χυλό για μισή ώρα στο ψυγείο. Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα ρηχό αντικολλητικό σκεύος και αλείφουμε με λίγο λάδι. Ρίχνουµε σταδιακά το μείγµα, για κάθε κρέπα βάζουμε 1 φλιτζανάκι του καφέ.Κινούµε κυκλικά το σκεύος για να απλωθεί το µείγµα ομοιόμορφα και ψήνουµε σε µέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές. Βάζουμε τις κρέπες σε πιάτο και τις σκεπάζουμε με πετσέτα, ώστε να μην ξεραθούν.

Tip:

  • Αν έχετε χρόνο φτιάξτε αρκετές. Για 2-3 μέρες συντηρούνται στο ψυγείο. Εναλλακτικά τις βάζουμε στην κατάψυξη και τις βγάζουμε μερικές ώρες πριν τις καταναλώσουμε.
  • Για να σερβίρουμε τις κρέπες αφού τις γεμίσουμε μπορούμε να τις ζεστάνουμε σε τηγάνι.
  • Αν σας κολλήσει η πρώτη απλά συνεχίστε.
  • Τις τυλίγουμε ρολάκια ή σε τρίγωνα.
  • Δοκιμάστε αλμυρές κρέπες με γαλοπούλα, κοτόπουλο, λαχανικά, γιαούρτι, μαγιονέζα.
  • Για γλυκιά γεύση δοκιμάστε και για πρωινό με μέλι, ταχίνι, ξηρούς καρπούς, τριμμένο μπισκότο, σοκολάτα, μπανάνα, μαρμελάδες.
  • Αποτελούν πολύ καλή λύση για σνακ στη δουλειά ή για τα παιδιά στο σχολείο.
  • Ετοιμάστε τις κρέπες με διάφορα υλικά για γέμιση και καλέστε τους φίλους σας, για να δοκιμάσετε διαφορετικούς συνδυασμούς.

Περισσότερες συνταγές με αλεύρι ολικής αλέσεως:

Banana Muffins

Τάρτα με αλεύρι ολικής και πράσο

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X