Κοτόπουλο και πιπεριές γεμιστά με πλιγούρι


Ζουμερό κοτόπουλο και γεμιστές πιπεριές σε ένα φαγητό. Συνδυασμός που θα σας ξετρελάνει!

Υλικά για 4 μερίδες 

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο περίπου 1.500 γραμ.
  • 4 πιπεριές πράσινη, κόκκινη, πορτοκαλί και κίτρινη

Για τη γέμιση

  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 10 κουτ. σούπας πλιγούρι
  • 2 κουτ. σούπας κιμά μοσχαρίσιο
  • 50 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • 50 γρ. κορινθιακή σταφίδα
  • ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό
  • μία πρέζα κύμινο
  • 3 φλ. τσαγιού νερό
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε το πλιγούρι σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, και σοτάρουμε για 3΄. Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού (κρατάμε τις κούπες από το πορτοκάλι). Προσθέτουμε το κουκουνάρι, το πλιγούρι, τις σταφίδες, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κύμινο και το 1 φλιτζάνι νερό. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά. Η γέμιση θέλουμε να είναι ζουμερή.
Κόβουμε τα καπάκια από τις πιπεριές και αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες.
Γεμίζουμε το κοτόπουλο και τις πιπεριές με τη γέμιση. Κλείνουμε το κοτόπουλο με μισό πορτοκάλι, ώστε να μη βγει η γέμιση.
Τοποθετούμε το κοτόπουλο και τις γεμιστές πιπεριές σε γάστρα ή βαθύ ταψί. Τα αλείφουμε με λίγο λάδι,τα αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα 2 φλιτζάνια νερό. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 2,5 – 3 ώρες.

Tips:
Εάν έχει χώρο το ταψί μας αραδιάζουμε χοντροκομμένες πατάτες.

Διαβάστε επίσης: Γεμιστά με πλιγούρι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X