Αυτή η κολοκυθόσουπα έχει υπέροχη βελουτέ υφή και φανταστική γεύση! Σερβίρεται σαν κυρίως πιάτο ή ορεκτικό. Θρεπτική πρόταση για τα παιδιά.
Υλικά για 4 μερίδες
- 500 γραμ. κίτρινη κολοκύθα (καθαρισμένη)
- 250 γραμ. πατάτες
- 125 γραμ. καρότα
- 1 μέτριο μήλο
- ½ κρεμμύδι
- ½ πράσο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φλ. τσαγιού ζεστό νερό
- 2 φλ.τσαγιού ζωμό κοτόπουλου ή κρέατος ή λαχανικών
- ½ κουτ. γλυκού κουρκουμά
- αλάτι
- πιπέρι
Διάβαστε περισσότερα για την αγαπημένη μας κολοκύθα εδώ
Εκτέλεση
Για την κολοκυθόσουπα καθαρίζουμε την κολοκύθα από τη φλούδα, τους σπόρους και τις ίνες και κόβουμε τη σάρκα της σε κομμάτια. Συνεχίζουμε με τις πατάτες, τα καρότα, το κρεμμύδι και το πράσο.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο, για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα κομμάτια της κολοκύθας και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε την πατάτα, το καρότο, το μήλο,τον κουρκουμά και τα υγρά. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε τη σούπα για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Πολτοποιούμε τη σούπα με τη ράβδο, ώστε να έχει βελουτέ υφή. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με καβουρδισμένους κολοκυθόσπορους και φρέσκο ελαιόλαδο.