Κανελόνια με κολοκυθάκια

Υλικά για 4 άτομα

20 κανελόνια
1 κιλό κολοκύθια (τριμμένα στον τρίφτη)
1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες φρέσκες
250γρ. φέτα ή ανθότυρο
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
μισό ματσάκι φρέσκο δυόσμο
μισό ματσάκι μαϊντανό
βασιλικό
1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα

Φτιάχνουμε τη σάλτσα ντομάτας βράζοντας τη ντομάτα, το σκόρδο και το βασιλικό. Η σάλτσα δεν θέλουμε να είναι πολύ πηχτή, γιατί πρέπει να καλύψει τα κανελόνια. Αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη γέμιση

Τρίβουμε τα κολοκύθια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Σε βαθύ τηγάνι  τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο, όταν αρχίσει να παίρνει χρώμα ρίχνουμε το κολοκύθι, αφού το έχουμε στραγγίξει καλά. Αλατίζουμε και αφήνουμε το μείγμα να απορροφήσει τα υγρά του. Αποσύρουμε από τη φωτιά, βάζουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και τη φέτα.

Για τα κανελόνια

Βράζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα αλατισμένο νερό και ρίχνουμε τα κανελόνια με προσοχή να μη σπάσουν, τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά (δεν θέλουμε να μαλακώσουν). Σε ταψί γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα από το κολοκύθι. Τέλος ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας και αν θέλουμε τριμμένο τυρί. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους  180°C. Στη μισή ώρα ξεσκεπάζουμε το φαγητό μέχρι να ροδίσει.

Σερβίρουμε με φρέσκα ντοματίνια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X