Ισπανική Paella με θαλασσινά

Υλικά για2 άτομα

Λαχταριστή Paella με mix θαλασσινών

¼ φλ. ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καλαμάρι ή 1 σουπιά
1 πλοκάμι χταπόδι
8 γαρίδες (καθαρισμένες από τα κεφάλια)
4 μύδια
4 κυδώνια
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
2 αγκινάρες κομμένες στη μέση
4 στήμονες κρόκο Κοζάνης
1 ντομάτα σε κύβους
1 φλ. ρύζι νυχάκι
2 φλ. ζωμό λαχανικών
½ ματσάκι μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Σε ρηχό και φαρδύ σκεύος ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το καλαμάρι ή την σουπιά και το χταπόδι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τις αγκινάρες. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι και αφού γυαλίσει ρίχνουμε το ζεστό ζωμό και τρίβουμε τον κρόκο Κοζάνης, ενώ προσθέτουμε και το αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να βράσει για 10’. Στη συνέχεια ανοίγουμε χώρο ανάμεσα στο ρύζι και  βάζουμε τα μύδια, τα κυδώνια και τις γαρίδες. Σε αυτό το σημείο αν το ρύζι δεν έχει καθόλου υγρά ρίχνουμε μισό φλιτζάνι ζεστό νερό. Χαμηλώνουμε ακόμα λίγο τη φωτιά (η Paella θέλει να ψηθεί σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία). Όταν σκάσει το ρύζι και έχουν ανοίξει τα θαλασσινά αποσύρουμε από τη φωτιά και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το πιπέρι.

Tip:

  • Αν δεν έχουμε ζωμό λαχανικών κόβουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Σουρώνουμε το ζουμί και το ρίχνουμε στο φαγητό μας.
  • Σε περίπτωση που δεν είναι εύκολο να βρούμε φρέσκα θαλασσινά μπορούμε να βάλουμε κατεψυγμένο mix θαλασσινών.
  • Το φαγητό αυτό σερβίρεται μέσα από το σκεύος, το τοποθετούμε στο κέντρο του τραπεζιού και αφήνουμε τον καλεσμένο να σερβιριστεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X