Χούμους από φάβα και παντζάρι


Αγαπημένη συνοδευτική σάλτσα την οποία φτιάχνουμε συνήθως με ρεβίθια. Δοκιμάστε αυτή την παραλλαγή και θα σας ενθουσιάσει. Ότι πρέπει για να περάσει απολαυστικά η σαρακοστή και όχι μόνο.

Υλικά

  • 250γραμ. φάβα μαγειρεμένη
  • 1 μέτριο παντζάρι ψημένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας ταχίνι
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 1 πρέζα κύμινο (ή όσο θέλουμε)
  • φρέσκος δυόσμος

Εκτέλεση
Για το χούμους, χρησιμοποιούμε μαγειρεμένη φάβα, την οποία έχουμε βράσει με ένα κρεμμύδι και ένα φύλλο δάφνης.

Διαβάστε εδώ τη συνταγή για φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια

Σ’ ένα μπλέντερ δουλεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να πολτοποιηθούν καλά. Εάν το χούμους είναι πολύ πηχτό προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας νερό. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε το λεμόνι και το κύμινο ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Σερβίρουμε με έξτρα ελαιόλαδο.

Tips:
Ιδανική συνταγή για τη φάβα που μας περίσσεψε.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε προβρασμένα παντζάρια σε γυάλινο βάζο ή κενό αέρος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X