Γιουβαρλάκια με άγριο ρύζι


Υλικά για 4 άτομα

•    500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
•    50γρ. ρύζι γλασέ
•    50γρ. άγριο ρύζι
•    2 κ.σ. ελαιόλαδο
•    1 λίτρο ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
•    1 αβγό
•    1 πρέζα κύμινο
•    3 μέτριες πατάτες
•    1 καρότο
•    1/5 σελινόριζα
•    1/5 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο
•    1 λεμόνι
•    αλάτι-πιπέρι

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό το γλασέ με το άγριο ρύζι και το αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε σε μπολ τον κιμά, το βρασμένο ρύζι, το αβγό, το ελαιόλαδο, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε καλά. Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό να πάρει μία βράση (σε μέτρια φωτιά). Πλάθουμε μικρά γιουβαρλάκια, τα ρίχνουμε στο ζωμό και σιγοβράζουμε, όταν ανέβουν στην επιφάνεια τα αποσύρουμε με τρυπητή κουτάλα. Σουρώνουμε το ζωμό σε καθαρή κατσαρόλα και προσθέτουμε τα λαχανικά(πατάτες, καρότο, σελινόριζα)  κομμένα σε κύβους. Τέλος προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια και βράζουμε για 20’-25’. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τα μυρωδικά.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκόξινη σαλάτα με ρύζι και λαχανικά

Στο καλάθι του μήνα #Σελινόριζα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X