Φρουτάλια: Ανδριώτικη ομελέτα όλο γεύση

Η ομελέτα με πατάτες είναι σε όλο τον κόσμο από τα πιο γνωστά και εύκολα φαγητά. Η ισπανική τορτίγια στο νησί της Άνδρου έχει το όνομα Φρουτάλια και είναι ένα παραδοσιακό πιάτο του νησιού, το οποίο έχει βγάλει ασπροπρόσωπες τις νοικοκυρές στους ξαφνικούς καλεσμένους.

Faros,andros,Greece

Στο παραδοσιακό πιάτο οι πατάτες τηγανίζονται μέσα σε χοιρινό λίπος, που το παίρνουμε από τα ανδριώτικα χοιρινά λουκάνικα, τα οποία τα τηγανίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Σε μια καλοκαιρινή παραλλαγή θα δοκιμάσουμε τη Φρουτάλια με πατάτες και κολοκυθάκια.

  • 500γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
  • 200γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 2 χοιρινά λουκάνικα σε χοντρά κομμάτια
  • 3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 5 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • δυόσμο
  • ρίγανη

Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα λουκάνικα μέχρι να βγάλουν το λίπος τους, τα αποσύρουμε σε ένα πιάτο και ρίχνουμε τις πατάτες και τα κολοκύθια. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά. Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να ψηθούν σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά. (Για να είναι πιο ελαφρύ το πιάτο μας μπορούμε έχουμε ψήσει τα λαχανικά στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο.) Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι, το κουνάμε για να μην κολλήσουν. Αφήνουμε να ψηθεί από την μια πλευρά και προσεκτικά γυρίζουμε από την άλλη πλευρά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ή ενός πιάτου. Σερβίρουμε τη Φουρτάλια με τα λουκάνικα και τριμμένη ξερή μυζήθρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X