Υλικά για 3-4 μερίδες
- 500γρ. μακαρόνια
- 500γρ. πιπεριές φλωρίνης ψητές από βάζο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κουτ.σούπας ξίδι βαλσαμικό
- θυμάρι-ρίγανη
- αλάτι-πιπέρι
- τυρί για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Παράλληλα σουρώνουμε τις πιπεριές από το βάζο και τις βάζουμε σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο, το σκόρδο. Φτιάχνουμε ένα πατέ πιπεριάς. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το πατέ. Σοτάρουμε ελαφρά σβήνουμε με το ξίδι και προσθέτουμε 1-2 κουταλιές από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να δέσει. Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα προσθέτουμε στη σάλτσα και αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο νερό.
Σερβίρουμε αμέσως και πασπαλίζουμε με τυρί, ψιλοκομμένες ελιές ή κάπαρη.
Προτείνουμε ένα πικάντικο πεκορίνο Αμφιλοχίας ή μυζήθρα ξερή.
Tips:
- Για να φτιάξουμε τις ψητές πιπεριές, τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να μαλακώσουν. Αν υπάρχει δυνατότητα, ψήνουμε στα κάρβουνα, για να πάρουν καπνιστή μυρωδιά. Καθαρίζουμε τις πιπεριές από φλούδια, σπόρια και χρησιμοποιούμε στην παραπάνω συνταγή.
- Αν θέλετε να φτιάξετε τη συνταγή στο μισό χρόνο χρησιμοποιήστε μια συσκευασία έτοιμο πατέ πιπεριάς. Σας προτείνουμε το πατέ πιπεριάς από την Amvrosia Gourmet.