Υλικά για 6-8 βαζάκια ή τσέρκι 20εκ.
Για τη βάση
- 200γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ ή digestive
- 90γρ. βούτυρο (λιωμένο)
Για την κρέμα
- 500γρ. ρικότα ή ανθότυρο
- 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 60γρ ζάχαρη άχνη
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Για τη σάλτσα
- 1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο σε σιρόπι (περίπου 400γρ.)
- 1 κ.γ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μαζί με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε το μείγμα σε τσέρκι ή στα βάζα, πιέζοντάς το πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια. Αν θέλουμε τοποθετούμε στο ψυγείο.
Για να φτιάξουμε την κρέμα χτυπάμε με το μίξερ το τυρί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα και το χυμό, συνεχίζοντας το χτύπημα έως ότου να δέσει η κρέμα. Απλώνουμε πάνω από το μπισκότο και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, ώστε να σφίξει η κρέμα.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το βύσσινο μαζί με το χυμό του, μόλις ζεσταθεί αραιώνουμε σε λίγο κρύο νερό το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στα βύσσινα. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει για 2΄-3΄. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει. Την απλώνουμε πάνω στην κρέμα. Παγώνουμε στο ψυγείο περίπου 1 ώρα.
Tips:
- Μπορούμε να σερβίρουμε το γλυκό με όποιο φρούτο σε κομπόστα μας αρέσει ή αραιωμένη μαρμελάδα ή φρέσκα φρούτα.
- Μπορούμε να αρωματίσουμε την κρέμα με μαστίχα, χτυπώντας στο μπλέντερ τη ζάχαρη άχνη με 2 κόκκους μαστίχας ή 4-5 σταγόνες μαστιχέλαιο.
Διαβάστε επίσης:
Μαρμελάδα φράουλα με δυόσμο και λεμόνι