Κέικ καρότου με λιγότερη ζάχαρη


Υλικά

  • 3 αβγά
  • 70 γραμ. καστανή ζάχαρη 
  • 150 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • 250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλ. σόδα
  • 2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. σουπας μείγμα μπαχαρικών (κανέλα,μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο, τζίντζερ, ξύσμα πορτοκαλιού, βανίλια)
  • 4 μέτρια τριμμένα καρότα
  • 2 κουτ. σούπας σταφίδες
  • 2 κουτ. σούπας χοντροκομμένα καρύδια

Για την κρέμα τυριού

  • 1 φλ. τσαγιού τυρί κρέμα
  • 2 κουτ. σούπας πολτός μήλου
  • κανέλα
  • κομμάτια καρύδας για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μακρόστενη φόρμα ή βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα δαχτυλίδι

Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε σε μπολ όλα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε με κουτάλι. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη και τα αβγά. Τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 3′ να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σε δόσεις σιγά σιγά το αλεύρι με τα μπαχαρικά. Δεν ανακατεύουμε πολύ το μείγμα από την ώρα που βάζουμε το αλεύρι.
Τέλος, ρίχνουμε το καρότο, το καρύδι, τις σταφίδες και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ. Απλώνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά, ώστε να φουσκώσει και να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι από το κέντρο του.

Εάν θέλετε πιο γλυκιά γεύση προσθέστε 200γραμ. ζάχαρη 

Για την κρέμα τυριού ανακατεύουμε τα υλικά και αφήνουμε στο ψυγείο, ώσπου είναι έτοιμο το κέικ. 

Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Βάζουμε το κέικ σε πιατέλα και περιχύνουμε με την κρέμα τυριού. Πασπαλίζουμε με καρύδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X