Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν για την Παγκόσμια Ημέρα Κέικ και στις 18 Μαΐου ψήνουμε μυρωδάτα γλυκίσματα για τους αγαπημένους μας. Αν δεν έχετε αποφασίσει τι θα φτιάξετε, δείτε εδώ μερικές ιδέες.
Ψωμί με μπανάνα και σοκολάτα (κέικ)
• 50γρ. καρύδια καβουρδισμένα (5 λεπτά) στο φούρνο και σπασμένα σε μικρά κομμάτια
• 130γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 100γρ. αλεύρι ολικής
• 100γρ. ζάχαρη
• 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
• ¼ κ.σ. σόδα
• 1 πρέζα αλάτι
• 80γρ. σοκολάτα σε σταγόνες (κουβερτούρα ή γάλακτος)
• 2 αυγά χτυπημένα
• 113γρ. ελαιόλαδο
• 2 ώριμες μέτριες μπανάνες λιωμένες με πιρούνι
• 1 βανίλια
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι. Σε άλλο μπολ λιώνουμε τις μπανάνες και βάζουμε το ελαιόλαδο, τα αυγά, τη βανίλια. Ανακατεύουμε τα 2 μείγματα απαλά και στο τέλος τα καρύδια και τη σοκολάτα. Τοποθετούμε σε μακρόστενη φόρμα, την οποία έχουμε λαδώσει και αλευρώσει και ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να βγαίνει καθαρό μαχαίρι που βάζουμε μέσα του. Μετά από 5 λεπτά βγάζουμε από τη φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει.