Σάλτσα από Ρόδι


  • 2 κούπες του τσαγιού χυμό ρόδι (καθαρό χυμό ροδιού χωρίς προσθήκη ζάχαρης)
  • 4 κουτ. της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • Κανέλα, κάρδαμο, γαρύφαλλο

Στύβουμε τα ρόδια και περνάμε το χυμό τους από λεπτό σουρωτήρι. Βάζουμε το χυμό στην  κατσαρόλα με τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Μόλις αρχίζει να δένει το κατεβάζουμε από την εστία και γεμίζουμε αποστειρωμένα δοχεία. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα κρατάμε στο ψυγείο.

Η σάλτσα από Ρόδι είναι ιδανική για γλυκά με σοκολάτα, pancakes, επίσης μπορούμε να την προσθέσουμε σε ντρέσινγκ για πράσινες σαλάτες αντί για μέλι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X