- 2 κούπες του τσαγιού χυμό ρόδι (καθαρό χυμό ροδιού χωρίς προσθήκη ζάχαρης)
- 4 κουτ. της σούπας μαύρη ζάχαρη
- Κανέλα, κάρδαμο, γαρύφαλλο
Στύβουμε τα ρόδια και περνάμε το χυμό τους από λεπτό σουρωτήρι. Βάζουμε το χυμό στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Μόλις αρχίζει να δένει το κατεβάζουμε από την εστία και γεμίζουμε αποστειρωμένα δοχεία. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα κρατάμε στο ψυγείο.
Η σάλτσα από Ρόδι είναι ιδανική για γλυκά με σοκολάτα, pancakes, επίσης μπορούμε να την προσθέσουμε σε ντρέσινγκ για πράσινες σαλάτες αντί για μέλι.