Καρύδια
Μαζί με το φθινόπωρο έρχονται και τα φρέσκα καρύδια. Ο καρπός της καρυδιάς μαζεύεται από το βρεγμένο χώμα τον Οκτώβριο και είναι έτοιμος για να ξεραθεί και να φτάσει στο καλάθι μας φρέσκος και με όλα τα θρεπτικά συστατικά.
-Οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν τη διατροφική αξία του καρυδιού ίση με αυτή του ελαιολάδου και όχι άδικα, αφού είναι πλούσια σε φυτικές στερόλες και έχουν αντιοξειδωτική δράση. Επίσης περιέχουν υψηλές ποσότητες μονοακόρεστων, και πολυακόρεστων ω-3 και ω-6 λιπαρών οξέων.
-Προσφέρουν στον οργανισμό μας σελήνιο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορο, σίδηρο, βιταμίνη Ε και Κ.
Στην κουζίνα
- Αγοράστε φρέσκα καρύδια για τα χειμωνιάτικα γλυκά σας.
- Φυλάσσετέ τα σε αεροστεγή δοχεία στο ψυγείο.
- Επιλέξτε καρύδια που έχουν ανοιχτόχρωμο καφέ χρώμα και να είναι σχετικά βαριά.
- Εκτός από τη ζαχαροπλαστική δοκιμάστε τα στις φρέσκες σαλάτες, τα καλά λιπαρά τους θα δώσουν μια ιδιαίτερη γεύση στα λαχανικά.