Ρόδι
Στο καλάθι του Νοεμβρίου θα γνωρίσουμε τον τυχερό καρπό, το ρόδι , πηγή ζωής και θρεπτικών συστατικών. Η περίοδος που το βρίσκουμε στην αγορά είναι μέχρι τον Δεκέμβριο, για αυτό το λόγο πρέπει να το εντάξουμε στην καθημερινότητά μας.
-Το ρόδι είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ, βιταμίνες Α, C, Ε, σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες.
-Πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες καταπολεμούν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες.
– Τα ρόδια και ο χυμός τους τονώνουν το ανοσοποιητικό χάρη στις αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιβηχικές, στυπτικές, επουλωτικές και αντιδιαρροϊκές του ιδιότητες.
Στην κουζίνα:
- Δοκιμάστε χυμό ροδιού στύβοντάς τα στο στίφτη, όπως κάνετε με τα πορτοκάλια.
- Για να διατηρήσετε τους σπόρους, καθαρίστε αρκετά ρόδια και αποθηκεύστε τα στην κατάψυξη, κλεισμένα σε ειδικό δοχείο ή σακουλάκι για τρόφιμα.
- Μπορείτε να τα καταναλώνετε μαζί με γιαούρτι, στις πράσινες σαλάτες και σε πολύχρωμες φρουτοσαλάτες.
- Διαβάστε εδώ πώς να κάνετε το δικό σας πετιμέζι από ρόδι και να διατηρήσετε τις ευεργετικές του ιδιότητες όλο το χρόνο.
Διαβάστε επίσης: