Στο καλάθι του μήνα #Μάιος

Αχλάδια
Νόστιμο, γλυκό και με μεγάλα οφέλη, το αχλάδι μπαίνει στη διατροφή μας με μεγάλες προσδοκίες. Οι πιο γνωστές ποικιλίες αχλαδιών στην Ελλάδα είναι οι κοντούλες, τα κρυστάλλια και οι κρασάνες. Ξεκινούν να ωριμάζουν από την άνοιξη μέχρι και τα πρώτα κρύα και μπορούμε να φτιάξουμε γλυκό του κουταλιού ή πουρέ αχλαδιού για να κρατήσουμε τη γεύση και το άρωμά τους για το χειμώνα.

-Ας μην ξεχνάμε ότι τα αχλάδια αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και έχουν λίγες θερμίδες, ένα μέτριο αχλάδι αποδίδει περίπου 38.  Περιέχουν βιταμίνες Α, Β1, Β2, C, E, φυλλικό οξύ και νιασίνη. Είναι πλούσια σε χαλκό, φωσφόρο και κάλιο και σε μικρότερες ποσότητες σε ασβέστιο, χλώριο, σίδηρο, μαγνήσιο, νάτριο και θείο.

– Περιέχουν πηκτίνη, η οποία βοηθάει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης, είναι διουρητική και έχει ήπια υπακτική δράση.

– Αν έχετε πονόλαιμο ή πυρετό δοκιμάστε χυμό από αχλάδι, ανακουφίζει από τα συμπτώματα του πόνου και της φλεγμονής.

Στην Κουζίνα

  • Όπως και τα μήλα μπορούμε να τα ψήσουμε στο φούρνο και να τα συνοδεύσουμε με στραγγιστό γιαούρτι και κανέλα.
  • Μπορείτε να τα κάνετε γλυκό του κουταλιού, μαρμελάδες και λικέρ, άλλωστε η πηκτίνη που περιέχουν βοηθάει στο δέσιμο του γλυκού.
  • Αγοράστε αχλάδια με ομοιόμορφο φλοιό, ζωηρό χρώμα και χωρίς κηλίδες. Αν είναι άγουρα ωριμάζουν πιο εύκολα σε θερμοκρασία δωματίου.

Διαβάστε επίσης: Στο καλάθι του μήνα #Μαστίχα

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X