Στο καλάθι του μήνα #Σεπτέμβριος


Δαμάσκηνα
Έχουμε συνηθίσει να μιλάμε για τις θρεπτικές ιδιότητες των αποξηραμένων δαμάσκηνων. Γνωρίζετε ότι το φθινόπωρο είναι η εποχή που τα βρίσκουμε στην αγορά ως φρέσκο φρούτο; Εκμεταλλευτείτε το!

-Τα δαμάσκηνα είναι σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών που απορροφούν τις ελεύθερες ρίζες και επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης.
-Είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία, όπως κάλιο, ασβέστιο, χαλκό, φώσφορο, μαγνήσιο και σίδηρο.
-Αποτελούν καλή πηγή βιταμινών Α, Κ και C.
-Τα φρέσκα και τα αποξηραμένα δαμάσκηνα έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη ο οποίος ελέγχει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.
-Προσφέρουν στο οργανισμό αντιοξειδωτική δράση και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες με αποτέλεσμα να συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου.
-Τα 100 γρ. φρέσκα δαμάσκηνα περιέχουν 1,5 γρ. φυτικές ίνες, ενώ η ίδια ποσότητα αποξηραμένων 6,1 γρ.

Στην κουζίνα

  • Τα φρέσκα δαμάσκηνα γίνονται γευστικές μαρμελάδες. Μη διστάσετε να τις αρωματίσετε με μπαχαρικά όπως τζίντζερ και κάρδαμο.
  • Όπως και άλλα φρούτα μπορούμε να τα ψήσουμε στο φούρνο. Συνοδεύουν υπέροχα γιαούρτι ή παγωτό.
  • Για ένα υγιεινό σνακ συνδυάστε τα με ξηρούς καρπούς, βρώμη και γάλα.

Διαβάστε επίσης: Πικάντικη μαρμελάδα δαμάσκηνο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X