Photo Credit: Demetrios Ioannou
Αποξηραμένα σύκα
Τους μήνες του καλοκαιριού απολαύσαμε πολύ τα φρέσκα σύκα. Το φθινόπωρο είναι η στιγμή που μπορούμε να βρούμε στην αγορά τα αποξηραμένα, τα οποία είναι από τις δημοφιλέστερες επιλογές για υγιεινό σνακ. Με πλούσια περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πολλά θρεπτικά στοιχεία.
– Τα σύκα άλλωστε, είναι από τα αποξηραμένα φρούτα με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, ενώ τα σπόριά τους βοηθάνε, στην αποτοξίνωση του οργανισμού.
– Είναι πηγή καλίου, ασβεστίου, χαλκού, μαγνησίου και των αντιοξειδωτικών βιταμινών Α,Ε, και Κ.
– Αποτελούν ιδανικό σνακ για όσους θέλουν να χάσουν κιλά, αφού έχουν λίγες θερμίδες, ένα αποξηραμένο σύκο έχει μόλις 47.
– Με την κατανάλωσή τους πολλαπλασιάζεται η ενέργεια που παράγεται από τον οργανισμό, βελτιώνεται η διάθεση, ενώ αυξάνεται η αποδοτικότητα και η εγρήγορση.
Στην κουζίνα
- Χρησιμοποιούνται σε γλυκά και αλμυρά πιάτα, µε αλλαντικά, κατσικίσιο τυρί, παρμεζάνα και πράσινες σαλάτες.
- Είναι η τέλεια επιλογή για το πρωινό σας, στο γιαούρτι ή στο γάλα με δημητριακά.
- Από τους ξηρούς καρπούς τα σύκα δένουν γευστικά με τα καρύδια.
Ένα γρήγορο σνακ για όλες τις ώρες
Εκτέλεση
Κόβουμε στη μέση τα σύκα και γεμίζουμε καθ’ ένα με μισό καρύδι. Τα αραδιάζουμε σε ταψί, απλώνουμε τα δαφνόφυλλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά. Αποθηκεύστε τα σε σκιερό και ξηρό μέρος.