Κουλουράκια του Πάσχα

  • Prep Time
    20 λεπτά
  • Cook Time
    20 λεπτά
  • Serving
    8
  • View
    39


Μια ολοκαίνουργια πρόταση για τα αγαπημένα μας πασχαλινά κουλουράκια. Ένας συνδυασμός των παραδοσιακών υλικών με το λάδι καρύδας, το αλεύρι βρώμης που θα σας ενθουσιάσει. Τραγανά, γευστικά και θρεπτικά, μια συνταγή για όλο το χρόνο.

Έφτιαξες τη συνταγή; Ανεβάσε τη φωτογραφία σου στα Social Media, κάνε tag @jmorou για να δημοσιεύσω τη δημιουργία σου!

Υλικά για 40-50 κουλουράκια

  • 200 γραμ. βούτυρο
  • 50 γραμ. λάδι καρύδας
  • 250 γραμ. ζάχαρη (κρυσταλλική ή καρύδας)
  • 2 αυγά
  • 60 γραμ. χυμό πορτοκάλι
  • ½  κουτ. γλυκού σόδα
  • 4-5 κόκκους μαστίχα  Μάθετε περισσότερα για τη μαστίχα εδώ 
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
  • 4 φλ.τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ. (130 γραμ. η κάθε φλιτζάνα)
  • 1 φλ.τσαγιού αλεύρι βρώμης
  • ½ φλ.τσαγιού ρεβυθάλευρο ή αλεύρι αμυγδάλου
  • ½ κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ

Προεραιτικά για άρωμα πορτοκαλιού

  • ξύσμα από 2 ακέρωτα πορτοκάλια

Εκτέλεση

Για να τρίψουμε τη μαστίχα βάζουμε τη ζάχαρη στο μπλέντερ μαζί με τους κόκκους της μαστίχας και τα χτυπάμε να γίνει σκόνη.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα  το βούτυρο, το λάδι καρύδας με την αρωματισμένη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα και να γίνει κρέμα.

Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια και το ξύσμα, αν το προσθέσουμε.

Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στο μείγμα.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι βρώμης, το ρεβυθάλευρο, το μπέικιν και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Βάζουμε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά σιγά τα στερεά υλικά. Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και εύπλαστη, όταν απορροφήσει το αλεύρι σταματάμε το ζύμωμα. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο.

Ωστόσο προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα και πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε ή κόβουμε σχέδια με κουπ πατ. Μεταφέρουμε τα κουλουράκια σε ταψιά με λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.

Δοκιμάστε επίσης τη συνταγή μου για παραδοσιακά Πασχαλινά κουλουράκια με αμμωνία.

Tips: Μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε ένα γυάλινο βάζο ή φτιάξτε στολισμένα σακουλάκια για να χαρίσετε στους αγαπημένους σας.

Διάβασε επίσης: Τσουρέκι με ελαιόλαδο

    Leave a Review

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    X