Σουφλέ πατάτας με γάλα σόγιας


Θα χρειαστούμε:

  • 2 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 φλ. γάλα σόγιας
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Καθαρίζουμε και κόβουμε στη μέση το σκόρδο και αλείφουμε ένα μικρό πυρέξ. Κόβουμε τις πατάτες σε χοντρές φέτες, τοποθετούμε μια στρώση στο σκεύος μας, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο. Επαναλαμβάνουμε με άλλη μια στρώση πατάτας, προσθέτοντας πάλι ελαιόλαδο και μπαχαρικά. Περιχύνουμε με το γάλα σόγιας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° στον αέρα για 1 ώρα. Σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.

Tips:
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί σόγιας.
Για να κάνουμε το σουφλέ αλάδωτο αντικαθιστούμε το ελαιόλαδο με σησαμέλαιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X