Ρυζόγαλο με super foods


Από τα πιο εύκολα γλυκίσματα για όλες τις ώρες. Μπορούμε να του δώσουμε ακόμα περισσότερα θρεπτικά συστατικά προσθέτοντας αποξηραμένα φρούτα, κράνμπερι, σταφίδες ή ξηρούς καρπούς, ενώ η μαστίχα και η κανέλα δίνουν ένα γεμάτο άρωμα.

Διαβάστε εδώ για τα οφέλη που προσφέρει η μαστίχα στην υγεία μας.

Υλικά για 3 πιάτα

  • 1/4 φλ. τσαγιού ρύζι γλασέ ή αρμπόριο
  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2,5 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 4 σταγόνες μαστιχέλαιο ή ¼ κουτ. γλυκού κοπανισμένη μαστίχα
  • 1,5 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • κανέλα για το πασπάλισμα

Βρείτε εύκολα και γρήγορα προϊόντα μαστίχας.

Εκτέλεση
Ξεπλένουμε το ρύζι και το βάζουμε σε κατσαρόλα με το νερό και το αλάτι. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα 2 φλιτζάνια γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα κι ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε το ρύζι να έχει βράσει και τότε διαλύουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο κρύο γάλα κι ανακατεύοντας το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για λίγο να αρχίσει να πήζει το ρυζόγαλο. Όπως είναι ζεστό, το μοιράζουμε σε 3 πιάτα. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Tips:

  • Για ακόμα πιο super δυναμωτικό ρυζόγαλο δοκιμάστε να αντικαταστήσετε το ρύζι με κινόα.
  • Το ρυζόγαλο είναι μια πολύ καλή ιδέα για να εντάξετε στη διατροφή σας το κατσικίσιο γάλα και να επωφεληθείτε από τα θρεπτικά συστατικά του.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X