Γαστρονομικός τουρισμός με θέα τη Σαντορίνη


Wine ageing in barrels

Ο γαστρονομικός τουρισμός τα τελευταία χρόνια αποκτά όλο και περισσότερους θαυμαστές. Με αγάπη για την κουζίνα και τα διάσημα κρασιά της, η Σαντορίνη αφιέρωσε το έτος 2013 στην ανάδειξη των προϊόντων της θηραϊκής γης.

Το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων τα τελευταία χρόνια διεκδικεί μία θέση ανάμεσα στους πλέον γνωστούς προορισμούς με πληθώρα γεύσεων και αρωμάτων, που μπορεί να δοκιμάσει ο ενδιαφερόμενος. Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος- Νικόλαος Ζώρζος αναφέρει ότι, «Τα αγροτικά μας προϊόντα, όπως η φάβα και το τοματάκι, αλλά κυρίως το κρασί έχουν συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση αυτής της εικόνας για το νησί. Σήμερα είναι αναγκαίο να γίνει το επόμενο βήμα προκειμένου να κεφαλαιοποιήσουμε την προσπάθεια πολλών ετών και επί πλέον η Σαντορίνη να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, σε μια εποχή που ο τουρισμός αναδεικνύεται σε μείζον ζήτημα για την οικονομία της χώρας συνολικά».

Τα μοναδικά τοπικά προϊόντα του ηφαιστειακού εδάφους της Σαντορίνης για ακόμα μια χρονιά ταξιδεύουν ανά τον κόσμο και οι καλές κριτικές διαδέχονται η μία την άλλη. Στη Σαντορίνη τα εστιατόρια θα προτείνουν ειδικά μενού αφιερωμένα στις τοπικές συνταγές, ενώ τα ξενοδοχεία του νησιού θα προσφέρουν ελληνικό πρωινό με ντόπια προϊόντα.

Για το «2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη» λειτουργεί στο Facebook η σελίδα www.facebook.com/Santorini2013, όπου ανακοινώνονται εκδηλώσεις και ειδήσεις σχετικά με τα προϊόντα.

Το λογότυπο που συνοδεύει την ενέργεια βασίστηκε στη μεσοκυκλαδική «πρόχου» που ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια των ανασκαφικών εργασιών που έγιναν στο πλαίσιο της κατασκευής του νέου στεγάστρου του αρχαιολογικού χώρου του Ακρωτηρίου.

Η πρωτοβουλία του Δήμου Θήρας σίγουρα πρέπει να βρει και άλλους μιμητές, γιατί τα τοπικά προϊόντα χρειάζονται μια οργανωμένη βοήθεια και ανάδειξη στο εξωτερικό, αλλά και στους Έλληνες που πρέπει να τα γνωρίσουν ακόμα πιο καλά. Ας ταξιδέψουμε λοιπόν το 2013 στο γαστρονομικό παράδεισο της Σαντορίνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X